ERZURUM / TEKMAN - Kırıkhan Ortaokulu

Kırıkhan Ortaokulu

Kırıkhan Köyü/Tekman/Erzurum
Vizyon
Bilimsel teknolojilerin ışığında okuyan, okutan, araştıran, özgür düşünen, sorunları çözebilen, başkalarının haklarına saygılı, ülkesine karşı sorumlu, toplumsal hayatın her alanında hukukun üstünlüğüne inanan, gelişime açık, çevre bilinci yüksek, kendine güvenen, katılımcı, sorgulayan, etkili ve nitelikli insan yetiştirmek için eğitim öğretim kalitesini sürekli yüksek tutarak hem bilimsel hem de sosyal yönden gelişmiş, yüksek ahlaki değerler kazanmış, küresel rekabete hazır bireyler yetiştirmek.
Misyon
• İleri eğitim düzeylerine ulaşılabilecek merak ve aydınlıkta; yaşamdaki değişimleri kolayca karşılayabilecek eğitim ve birikimi yakalamış insanlar yetiştiren bir kurum • Ulusal ve evrensel değerleri, birikimleri kavrayan ve onlara katkıda bulunan; değişim ve gelişime açık bir kurum • Atatürk ilkelerine bağlı; laik ve demokratik toplum düzenini benimseyen; kendine güvenli; çevresine saygılı; yaratıcı ve farklı düşünebilen, özgür, hoşgörülü, katılımcı, sorumluluk sahibi bireyler yetiştiren bir kurum • Daima sosyal yaşantıyı çeşitlendirip zenginleştirecek yatırımlara önem veren; tüm kaynaklarını eğitim alanında kullanan bir kurum • Öğrencisinin sahip olduğu yetenekleri ortaya çıkaran, geliştiren; akademik başarısını yükselten, çalışmaları eğitim alanında referans gösterilen, etkin ve öncü bir kurum olmak ilkemizdir.
Başarılar
1-2011 yılı Ocak ayında ilçe genelinde yapılan bilgi yarışmasında öğrencilerimiz okulumuz tarihinde bir ilke imza atarak 26 okul arasında yarışmayı 2.olarak tamamlamıştır. 2-2010 -2011 eğitim -öğretim yılı sonunda okul tarihinde ilk kez sbs puanıyla 5 öğrencimiz kaliteli bir ortaöğretim kurumuna kayıt yaptırmışlardır 3-Okulumuz 8 .sınıf öğrencilerinin katıldığı ilçe Aralık 2012 Deneme sınavında 26 okul arasında 5.sırada yer almıştır.
Öğretim Şekli :Okulumuzda tam gün öğretim yapılmaktadır.
08.30 - 15.00
Köyümüzde ulaşım sıkıntısı yoktur.
Yerleşim Yeri
Köyümüz 1000 yıllık tarihe sahiptir. 100 haneden oluşmaktadır.Şuşar bölgesi olarak adlandırılan bölgenin merkezi konumundadır.Sağlık Ocağı ve Karakolu bulunmaktadır.
Köyümüz il merkezine 180 km,ilçe merkezine 27 km mesafede bulunmaktadır.